Jornada ‘Tasta la cultura de l’Ebre: Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana’, activitat de turisme experiencial per gaudir del conreu de l’olivera, conèixer els seus orígens, el procés i l’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià, en concret a la vila de Santa Bàrbara. Aquest producte ha estat un dels elements més importants del municipi i ha caracteritzat, en especial des del s. XVIII, els canvis socials, culturals i comercials de la mateixa localitat i així com de les altres poblacions veïnes de l’interior del Montsià i Baix Ebre.
Durant el recorregut, es podran visitar diferents espais, on es descriuen les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a partir de la colonització agrícola en època moderna la qual dóna peu a la fundació del poble, fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest bé tant preuat i, finalment, en podreu degustar les diferents varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara.
Menú:
1r Plat: Visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana
2n Plat: Experiència rural entre oliveres
3r Plat: Recorregut per les cooperatives i tast d’oli
L’experiència turística és gratuïta, atès que es vol dirigir a un públic familiar i de grups.
*(Imprescindible reserva prèvia)
Inscripcions:
Es pot fer la reserva enviant un email a museulaplana@gmail.com o trucant als telèfons 658 998 721 / 977 719 136
Organitza:
Ajuntament de Santa Bàrbara i Museu de les Terres de l’Ebre
Col·labora:
Cooperativa Agrícola del Camp