El proper 10 de maig tindrà lloc la primera sessió a les 16.30 hores a la Sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià. Es donarà el tret de sortida a una nova edició del Fòrum del Talent a Amposta, un projecte que en els darrers cinc anys s'ha convertit en un espai de trobada i innovació social per compartir noves mirades sobre el món. Aquest projecte de referència, impulsat pel Consell Comarcal del Montsià i finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, és una proposta per reformular, per desaprendre, i per trobar-nos.
Enguany, la programació i dinamització del projecte ha anat a càrrec de la cooperativa Surtdecasa.cat, que agafa el relleu de la iniciativa liderada pel consultor i psicòleg Santi López-Villa que havia fet créixer el projecte al territori, convertint-lo en un espai de trobada tant de la comunitat educativa, com empresarial o social de les Terres de l'Ebre. S’ha creat un nou espai web on poder trobar la informació http://forumdeltalent.com/ i també serà visible a les xarxes socials: https://www.facebook.com/forumdeltalent/
El Fòrum del Talent és "una proposta de diàleg per ajudar-nos a crear societats més cohesionades i conscients" assegura Anna Zaera, que ha estat, juntament amb un grup promotor format per una desena de persones de diferents sectors, la responsable de programar les quatre sessions que tindran lloc durant l'any 2018, i en la que destaquen la del vinent dijous 10 de maig, a càrrec del consultor francès Sylvain Loubradou titulada 'La desobediència i la vida conscient'; la del 28 de juny 'Vida, bondat i comunitat' a càrrec del filòsof Josep Maria Esquirol; i la del 4 d'octubre a càrrec de l'artista Marta Galán Sala amb el títol de 'La comunitat i la representació d'un mateix', a l'espera d'acabar de confirmar la darrera de les sessions que tindrà lloc al mes de novembre.
El projecte del Fòrum del Talent entén el Desenvolupament Local des d'un punt de vista ampli, com el conjunt d'iniciatives que afavoreixen un procés re-activador de l'economia i dinamitzador de les societats locals. "No tenint en compte el desenvolupament econòmic, si no considerant que és un procés lent, complex i enriquidor, que ens ha de transportar cap a una comunitat adulta. El Fòrum pretén impulsar des de baix i de manera transversal la cooperació com a valor clau de la comunitat territorial; fomentar l'esperit crític des del punt de vista constructiu”, asseguren des de l’organització.
"La desobediència i la vida conscient” per Sylvain Loubradou
Pot ser la desobediència un camí cap al benestar? L'obediència ha estat un dels valors clau en la societat dels segles precedents, fet que ha promogut la divisió dels ciutadans entre persones que ordenen i altres que segueixen les ordres. Sylvain Loubradou explicarà el procés que el va portar a ell a desobeir i com a partir d'aquell moment va poder establir una nova manera de funcionar basada en l'empoderament personal i la força de l'organització col•lectiva. Loubradou considera que més que explicar als infants com viure, són ells els que ens poden guiar a nosaltres.
"Vida, bondat i comunitat” per Josep Maria Esquirol
Aquest reconegut filòsof parla dels afores com aquell espai on es dóna la vida plena, és a dir les relacions humanes. Ens parlarà de la bondat, entesa com a generositat, com la via per aconseguir la llibertat personal. Esquirol assegura que el llenguatge de la superació és il•lusori i alienador perquè fa que no t'adonis de tu mateix. Segons ell, adonar-te de les teves condicions, del lloc que ocupes al món, és veure les possibilitats que tens al teu abast.
"La comunitat i la representació d’un mateix” per Marta Galán Sala
Per què és important expressar allò que necessites expressar? Marta Galán Sala proposa el procés de creació escènica com un mecanisme que permet arribar a aconseguir donar forma a allò que es necessita explicar, fet que pot suposar una experiència reveladora. Molts cops, no tothom té les eines per donar un format a allò que vol dir, per això l'art fet col•lectivament suposa que cada persona es pugui situar en la seva singularitat sentint-se alhora part d'un grup. Ella cita Simone Veil que diu que "l'amor és retirar-se d'un mateix per deixar lloc a l'altre". En aquesta sessió veure'm com l'art també ens ajuda a col•locar-nos al lloc de l'altre i també del poder sanador que té sentir-se vulnerable.
Per a més informació:
http://forumdeltalent.com/
2026@montsia.cat
Consell Comarcal del Montsià
Plaça Lluís Companys, s/n - Amposta
Tel. 977 704 371