El Montsià obre un punt de Servei d’Atenció Integral (SAI) per al col•lectiu LGBTI

31/10/2018

El Montsià obre un punt de Servei d’Atenció Integral (SAI) per al col•lectiu LGBTI

  • Consell i Departament d’Afers Socials han signat l’Acord per a desplegar-lo a nivell comarcal.
  • El SAI és un servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones LGBTI.
  • La Xarxa SAI està formada per 43 referents a tota Catalunya.

La Presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, i la Directora General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Mireia Mata, han signat aquest matí l’Acord per al desplegament del Servei d’Atenció Integral local per a les persones LGBTI,

El Servei d’atenció Integral (SAI), que ja ha començat a funcionar. és una prestació de servei d’atenció integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

L’acte, que ha comptat en l’assistència de la Vicepresidenta Comarcal, Núria Balagué, i la Directora de ST del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a les TE, Rossana Fatsini, així com de diversos tècnics implicats amb aquest recurs i representants de l’entitat LGTeBre, s’ha dut a terme a la Sala Emili Vives de la seu de l’ens comarcal. La Presidenta Comarcal ha destacat la voluntat d’aquesta administració d’impulsar polítiques en favor de les persones LGBTI per tal de poder viure una vida plena sense que la orientació sexual o la identitat de gènere hagin de comportar impediments de cap tipus.

Per la seva part, la Directora General d’Igualtat, ha explicat que el SAI és una porta oberta a qualsevol consulta o necessitat del col·lectiu però també una porta de sortida d’accions d’informació i sensibilització per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat i prevenir la LGTBIfòbia a la comarca.

Per últim, el col·lectiu LGTeBre, que porta fent tasques d’informació, assessorament i sensibilització del col·lectiu des de fa molts anys a les TE, ha celebrat l’obertura del dispositiu així com del funcionament de tota una xarxa arreu de Catalunya per donar solucions al col·lectiu i ha demanat coordinació entre els referents tècnics a l’Ebre, per tal de donar millors respostes a la ciutadania.

El SAI s’estructura en diferents línies d’actuació. La primera consisteix a informar sobre els recursos que disposen les persones LGTBI; una altra és l’atenció a les incidències a l'hora d'accedir a recursos i serveis i, finalment, acollir i orientar en la interposició d’una denúncia, davant de possibles casos de discriminació, i informar de les vies i procediments que hi ha.

Cal destacar, també, que es podrà tramitar la targeta sanitària amb el nom sentit de les persones, majors i menors d'edat. Per a fer el tràmit, caldrà demanar cita prèvia al Consell Comarcal del Montsià i l’horari d’atenció serà dilluns a la tarda de 15h a 19h.

En aquest sentit, i per a garantir la privacitat del servei, es podrà contactar també mitjançant el correu electrònic: salut.montsia@oficinajove.cat o les xarxes socials de la Xarxa Montsià Jove i l’Oficina Jove del Montsià.

 

Amposta, Montsià, 30 d’octubre de 2018

Col·labora