Alumnes dels cursos de català que imparteix el Servei Comarcal de Català (SCC) del Montsià van participar a l'acte commemoratiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 19 de febrer, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta.
Un grup de sis alumnes va llegir poemes tradicionals del seu país d'origen en les llengües següents: romanès, anglès, català, ucraïnès i quítxua. També hi va haver un parlament de la tècnica del SCC al voltant de les accions que tira endavant el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), del Consorci per a la Normalització Lingüística, a Amposta i al Montsià, especialment en els àmbits de l'acolliment lingüístic i el programa Voluntariat per la llengua. En total, una vintena de persones vinculades al Consorci (alumnat, professorat i voluntariat) van assistir a l'acte.
L'Àrea d'Adults de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó va ser l'organitzadora d'aquesta celebració ja tradicional a la ciutat. Durant l'acte, que va començar a les 18.00 h, també hi va haver intervencions d'usuaris de l'Escola de Llengües i Cultures de les Terres de l'Ebre, l'Escola d'Art i Disseny (ESARDI), l’Escola d’Adults, l’Institut Ramon Berenguer IV i l’Institut de Tecnificació Esportiva. La celebració també va incloure l'actuació de la banda jove de la Unió Filharmònica. L'acte va acabar amb una degustació de pastes marroquines.
La celebració del 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna va ser aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999. Té per objectiu promoure el multilingüisme i la diversitat cultural. La data representa el dia de 1952 en què uns estudiants que es manifestaven en reconeixement de la seva llengua, el bangla, com a una de les dues llengües nacionals del que era Pakistan en aquell moment, van morir per trets de la policia a Dhaka, la capital actual de Bangladesh.