Aquest migdia els signants de l'Acord Territorial del Montsià (ajuntaments, centres d'educació secundària i empresaris) s'han reunit per continuar avançant en l'estratègia de consens del Montsià per garantir un territori pròsper i amb una ocupació digna i de qualitat.
En primer lloc, Joan Roig el president del Consell Comarcal del Montsià, entitat que lidera l'Acord sota el paraigua tècnic de l'Agència de desenvolupament del Montsià ha presentat el pressupost anual d'aquesta el qual es troba entorn el milió d'euros. El finançament recau en 90% de programes del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (projecte Treball a les Comarques
i programa Treball i formació) i el 10% restant d'aportacions dels municipis del Montsià. Aquest fet, de cofinançament situa a la comarca com un exemple de bones pràctiques, on el consens i la cooperació són eixos claus per avançar en les polítiques actives d'ocupació.
Per altra banda, la gerent del consell ha presentat les dades dels serveis oferts a la ciutadania per part de l'Agència durant aquest 2022 on s'han atès més de 800 persones en situació d'atur, de les quals, un 40% s’ha incertat al món laboral. Pel que fa al sector empresarial han participat 557 empreses en accions organitzades per l'Agència, 400 més que el 2021. I per últim, destacar als més de 700 alumnes de centres educatius els quals han participat en els tallers d'emprenedoria i motivació que s'organitza des del projecte Territori Educador.
Erika Ferraté consellera de promoció econòmica ha explicat les accions que és durant a terme durant el 2023. Seran un total de 10 projectes que vetllen per la professionalització i el creixement del teixit productiu, per la millora de la qualitat laboral, l'increment d'ofertes i insercions laborals de qualitat.